Ga naar hoofdinhoud

Explosievenexperts kiezen voor de warmte van hout

Het pand is vormgegeven als twee houten schuren, met daken met wolfseinden. Boven de luifel is een extra dakvlak aangebracht, dat de installaties op het platte dak van de tussenzone aan het oog onttrekt.
Premium
Locatie: Vijfhuizenbaan, Riel. Opdrachtgever: Ad en Henny van Riel, Riel Explosive Advice & Services Europe. Ontwerp: Anton van Alphen, Archidee, Bavel. Constructieadviseur: Sigma Engineering, Hilvarenbeek. Toezichthouder: Ed de Rijk, gemeente Goirle. Installatieadviseur: Airclima (België). Landschappelijke inpassing: Stegenga Werkplaats voor Stedenbouw, Tilburg. Uitvoering: Thys Bouwprojecten, Westerlo (België), i.c.m. CLT-S. BIM-engineering: Rothuizen Architecten, Breda. Bouwperiode: januari tot juni 2021.

Het pand van REASeuro in Riel straalt aan alle kanten de warmte en sfeer van hout uit. Toch was het oorspronkelijk niet ontworpen in hout maar in een traditionele bouwwijze. In de voorbereiding is het ontwerp vrijwel een op een overgezet naar CLT. Het gebouw is er op alle fronten alleen maar beter van geworden.

Premium artikel

Premium-artikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Het Houtblad.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Word digitaal abonnee en ontvang:

  • Het vakblad Het Houtblad
  • Complete vakblad online
  • Wekelijkse gratis nieuwsbrief
  • Dagelijks nieuws op Hethoutblad.nl en social media

Probeer nu!

 

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer