Nationale Houtbouwprijs 2022

De winnaars van de Nationale Houtbouwprijs 2022 zijn bekend. Benieuwd wie de awards dit jaar gewonnen hebben? Bekijk hier het overzicht met de winnaars.

Het doel van de Nationale Houtbouwprijs is om het bouwen met hout in Nederland te stimuleren. Het is een initiatief van Het Houtblad, onafhankelijk vakblad voor het ontwerpen en construeren van houten gebouwen.

De Nationale Houtbouwprijs beloont projecten. Iedereen mag een houtbouwproject indienen. Een deskundige jury selecteert, nomineert en kent vier awards toe. De Nationale Houtbouwprijzen worden uitgereikt tijdens De Houtdag.

Het is niet meer mogelijk om te stemmen op jouw favoriete project voor de publieksprijs.


Nationale Houtbouwprijs 2022
Nationale Houtbouwprijs - winnaar 2021


De volgende 5 awards zijn te winnen met de Nationale Houtbouwprijs 2022:

  • categorie: Zakelijke houtbouw
  • categorie: Particuliere houtbouw
  • categorie: Seriematige houtbouw
  • Overall juryprijs: het beste houtbouwproject van Nederland volgens de jury
  • Publieksprijs: het beste houtbouwproject van Nederland volgens het aantal stemmen op de website.

Klik hier voor de opzet, procedure en criteria voor de Nationale Houtbouwprijs.


De vakjury wordt gevormd door:

Jan Maurits Schouten

Jan Maurits Schouten (voorzitter), hoofdredacteur van Het Houtblad. Schouten is ruim twintig jaar actief als journalist in de bouwbranche.

Irma Thijssen

Irma Thijssen

Irma Thijssen werkt bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland als senior adviseur duurzaam bouwen en is als zodanig werkzaam bij het Transitiebureau Circulaire Bouweconomie en de Buyer Group houtbouw woningbouw. Ze rekent het tot haar taken om aanjager te zijn van de circulaire economie en biobased woningbouw.

Wim de Groot

Wim de Groot

Wim de Groot is projectleider houtconstructies, bouwfysica, bouw- en houtinspecties bij houtonderzoeks- en adviesbureau SHR. Hij is tevens university lecturer aan de TU Eindhoven op het gebied van advanced timber structures.

Lidewij Lenders

Lidewij Lenders

Lidewij Lenders is werkzaam bij architectenbureau MAATworks in Amsterdam. Met het door hun ontworpen Huis Canada won MAATworks in 2021 de award voor ‘particuliere houtbouw’.

Eric D. de Munck

Eric D. de Munck is manager communicatie, promotie en technische informatie bij het Centrum Hout en geldt als autoriteit op zowel het gebied van regelgeving over hout(bouw) als dat van houtsoorten, het gedrag van hout en houtbouwtechnieken.

Pablo van der Lugt

Pablo van der Lugt

Pablo van der Lugt, auteur van Tomorrows Timber en Booming Bamboo, promoveerde aan de TU Delft op de milieu-impact (LCA) van bouwmaterialen. Hij is adviseur op het gebied van duurzaam en circulair bouwen en senior lecturer biobased bouwen aan de TU Delft en het AMS Institute.


Bekijk nu online welke projecten er zijn opgenomen in de voorselectie voor de Nationale Houtbouwprijs 2022.
Bekijk hier de winnaars van de 1e editie van de Nationale Houtbouwprijs!


De Nationale Houtbouwprijs wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leegwater

PEFC

PEFC