NHBP 2023Nationale Houtbouwprijs 2023

Heb je onlangs een houtbouwproject afgerond dat past binnen de categorieën van de Nationale Houtbouwprijs en voldoet aan de gestelde criteria? Dan is dit je kans om mee te dingen naar de Nationale Houtbouwprijs!

De Nationale Houtbouwprijs heeft als doel om het bouwen met hout in Nederland te stimuleren en is een initiatief van Het Houtblad, hé toonaangevende vakblad op het gebied van ontwerp en constructie van houten gebouwen. Iedereen mag zijn of haar houtbouwproject indienen en een deskundige jury zal de genomineerden en uiteindelijke winnaars selecteren. De prijzen worden uitgereikt tijdens De Houtdag op dinsdag 14 november.

De inschrijfperiode is op 1 september verlopen. Het is niet meer mogelijk een project in te sturen.

Nationale Houtbouwprijs
Winnaars Nationale Houtbouwprijs 2022
Nationale Houtbouwprijs

De volgende 5 awards zijn te winnen met de Nationale Houtbouwprijs 2023:

  • Categorie: Zakelijke houtbouw
  • Categorie: Particuliere houtbouw
  • Categorie: Seriematige houtbouw
  • Overall juryprijs: het beste houtbouwproject van Nederland volgens de jury
  • Publieksprijs: het beste houtbouwproject van Nederland volgens het aantal stemmen op de website.

Klik hier voor de opzet, procedure en criteria voor de Nationale Houtbouwprijs.

Vakjury Nationale Houtbouwprijs 2023

Jan Maurits Schouten

Jan Maurits Schouten (voorzitter), hoofdredacteur van Het Houtblad. Schouten is ruim twintig jaar actief als journalist in de bouwbranche.

Irma Thijssen

Irma Thijssen

Irma Thijssen werkt bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland als senior adviseur duurzaam bouwen en is als zodanig werkzaam bij het Transitiebureau Circulaire Bouweconomie en de Buyer Group houtbouw woningbouw. Ze rekent het tot haar taken om aanjager te zijn van de circulaire economie en biobased woningbouw.

Wim de Groot

Wim de Groot

Wim de Groot is projectleider houtconstructies, bouwfysica, bouw- en houtinspecties bij houtonderzoeks- en adviesbureau SHR. Hij is tevens university lecturer aan de TU Eindhoven op het gebied van advanced timber structures.

Lidewij Lenders

Lidewij Lenders

Lidewij Lenders is werkzaam bij architectenbureau MAATworks in Amsterdam. Met het door hun ontworpen Huis Canada won MAATworks in 2021 de award voor ‘particuliere houtbouw’.

Eric D. de Munck

Eric D. de Munck is manager communicatie, promotie en technische informatie bij het Centrum Hout en geldt als autoriteit op zowel het gebied van regelgeving over hout(bouw) als dat van houtsoorten, het gedrag van hout en houtbouwtechnieken.

Atto Harsta

Atto Harsta, directeur van Aldus Bouwinnovatie, is bouw- en transitiestrateeg en betrokken bij tal van initiatieven in de bouw- en landbouwtransitie. Zoals Bouwcampus, Booosting en Building Balance. Co-auteur van het standaardwerk ‘De Houtbouw Revolutie’


De Nationale Houtbouwprijs 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door: