Ga naar hoofdinhoud

Luxe keukens die woningen verrijken

We kunnen inmiddels wel stellen dat de keuken de centrale plek in de meeste luxe woningen is geworden. Waar in het verleden het dagelijkse gezinsleven zich afspeelde in de living, wordt anno 2023 het kopje koffie in de keuken gedronken, nemen we er de dag door en wordt er natuurlijk genoten van de heerlijke gerechten. De keuken als oogstrelend kloppend hart.

De huidige keukens zijn niet te vergelijken met de ruimtes waarin we een jaar of tien, vijftien geleden kookten. Ze mogen gezien worden, zijn van alle gemakken voorzien en stralen luxe en comfort uit. Die uitstraling bereiken designers, maatwerkspecialisten en high-keukenzaken door het toepassen van hoogwaardige en natuurlijke materialen, zoals natuursteen en uiteraard hout.

Hout als sfeermaker

Op het luxe inspiratieplatform HOOG.design zien we tal van voorbeelden van luxe keukens, die comfort en perfectie uitstralen en waarin hout een grote sfeerverhogende rol speelt. Of het nu gaat om een kookeiland van hout of om een op maat ontworpen achterwand van hout. Of wat te denken van houten accessoires, zoals barstoelen of een eetbank. Hout als sfeermaker in een design keuken.

Luxe leefkeuken

De luxe leefkeuken is veel meer dan een plek waar alleen wordt gekookt. Het is ook de ruimte waar we televisie kijken, gezellig rondom de haard kruipen, waar we op een comfortabele bank een boek lezen en waar we samen met vrienden proosten op het leven. Grote leefruimtes, die van al het gewenste comfort zijn voorzien en een keuken en living in één zijn. En natuurlijk hoort daar ook een eiland met een barfunctie bij, waaraan elegante of robuuste barstoelen zijn geplaatst. Aldaar proosten we op het leven, smaken de hapjes nog net wat lekkerder en beleven we onvergetelijke momenten. 

Van landelijk tot strak

Zoals gezegd biedt HOOG.design ruimschootse inspiratie op het gebied van high-end keukens. Van landelijke tot strakke keukens. En van robuuste realisaties tot minimalistische leefomgevingen. Wat alle getoonde keukens gemeen hebben? We zien een exclusieve keuken, waarin alles klopt. Die volledig past bij de woning en aansluit bij de dromen van de bewoners. Die perfectie uitstraalt tot in het kleinste detail. Hoogwaardig maatwerk dat de woning en het leven van de opdrachtgevers verrijkt. Dat niet alleen prachtig oogt, maar ook een hoog gebruikersgemak kent.

Hout als sfeermaker

Op het platform vinden we naast inspirerende keukens nog veel meer pracht en praal op het gebied van high-end wonen. Van maatwerkcreaties van absolute vakspecialisten – zoals houten roomdividers, maatwerkkasten en trappen – tot complete droomontwerpen van toparchitecten en designers. Van villa’s en penthouses tot tuinen met zwembaden en buitengebouwen. En ook daarin zien we hout als sfeerbepalend materiaal. Dat voor warmte en schoonheid zorgt. Dat de gevel, buitenruimte of het interieur nóg mooier maakt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer