Ga naar hoofdinhoud

Casa Prat-Valdés

Op een prachtige locatie aan de Chileense kust realiseerde Erre Arquitectos het ‘Casa Prat-Valdés’. Op verzoek van de opdrachtgever is het huis in lijn met de zee gebouwd. Om overal het water te kunnen zien, is ervoor gekozen om een structuur van palen en houten diagonalen toe te passen en het huis op hoogte in het landschap te plaatsen.

Prat-Valdés beschikt over de begane grond over een groot woongedeelte dat verbonden is met een kelder en een wasruimte. Verder is hier rekening gehouden met een toekomstige barbecueplek.

Kenmerkend is verder de hermetisch, met houten latten afgesloten zuidgevel die de bewoners enerzijds beschermt tegen de wind en anderzijds hun privacy waarborgt. Alleen de loopbrug breekt de volledig vlakke gevel. Aan de zeekant is het huis juist volledig transparant om licht en prachtige uitzichten op de zee en het eucalyptusbos toe te laten. Hiervoor koos de architect voor een totale beglazing van de noord- en oostgevel.

Om de grote overspanningen mogelijk te maken, beschikt de woning over een metalen hoofdstructuur gecombineerd met een grenen raamwerk aan de binnenkant. Verder is gewerkt met modules van 3,2 meter om het houtgebruik te optimaliseren. Ook de binnen- en buitenbekleding zijn gemaakt van grenenhout waarbij het hout binnen en op het terras in een lichte tint is geverfd. Het hout aan de buitenkant kreeg een zwarte kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer