Ga naar hoofdinhoud

Getrapt wonen

Onder de naam ‘The Place’, creëerde nicolas CRU Zarquitectos een woning op een prachtige locatie in Chili. Het perceel meet 30 x 280 m en wordt omringd door een steile helling, verre uitzichten op de velden met het Andesgebergte op de achtergrond en de monding van een rivier. De woning ligt op het punt waar de steilste helling begint hetgeen de mogelijkheid bood om te werken met een veelheid aan terrassen.

In het eindontwerp heeft de architect vier terrassen en twee volumes ondergebracht. Het eerste volume staat op twee hoogtes in verbinding met een tweetal platforms en omvat onder meer de keuken en woonkamer. Het tweede volume herbergt twee slaapkamers en twee badkamers en biedt toegang tot de andere terrassen. Hieronder ook een terrasoverkapping die het hoogte terras vormt.

De woning is voor het grootste deel opgetrokken uit metaal en hout. Het metaal is gebruikt voor het framewerk terwijl het hout is terug te vinden in de vorm van houten balken. Aan de buitenkant zijn de gebouwen bedekt met 1×4” grenenhout met zwarte kleurstof. Binnen zijn de muren, vloeren en plafonds bekleed met dennen- en populierenhout in een natuurlijke tint.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer