Ga naar hoofdinhoud

Huis van verweerde steen en lariks

De Londense studio Oliver Leech Architects gebruikte een palet van verweerde steen en lariks om Cotswolds House te realiseren, een vakwerkhuis op het platteland van Warwickshire. De woning is gebouwd op basis van een goed geïsoleerd en geprefabriceerd houtskelet dat even verderop in het dorp is vervaardigd.

Cotswolds House heeft een noord-zuid oriëntatie met uitzicht over de vallei, bloemenweide en boomgaard. Het bestaat uit twee schuine volumes die goed binnen het driehoekige terrein passen. Opvallend is de bekleding van het ene volume met verweerde steen en het andere volume dat voorzien is van verticaal georiënteerde Siberische lariksbekleding. De woning heeft een dakbedekking van zowel zink als leisteen.

De binnenmuren van volume 1 heeft de architect afgewerkt met leemstuc en de vloeren met kalksteen, waardoor alle ruimtes een warme en natuurlijke uitstraling krijgen. Verder is er veel hout toegepast in het interieur. Zo is in de bibliotheek op maat gemaakt schrijnwerk te vinden van rode iep.

In het tweede volume is de keuken ondergebracht en tevens is hier de hoofdslaapkamer te vinden. De keuken komt uit op een terras dat wordt beschut door een uitkragende oversteek. Hout is hier onder meer verwerkt in de kozijnen, de meubels en een opslagruimte die praktisch volledig uit hout is opgebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer