Ga naar hoofdinhoud

Ingreep met hout in plaats van uitbouw

Een voorbeeld van hoe nieuwbouw uit de jaren ’90 op een aantrekkelijke manier gerenoveerd kan worden. Dat vindt architect Yannick Warmerdam van zijn project dat pas werd opgeleverd. Een saaie en donkere bakstenen uitbouw werd een fijne tuinkamer. Dankzij hout.

De bewoners van het huis in Tiel dachten fors te moeten aanbouwen om meer licht en ruimte te creëren in hun rijwoning uit de jaren ’90. Ze wilden de keuken, de woonkamer en een eethoek combineren en meer profiteren van de tuin. Die zou met een aanbouw wel een stuk kleiner worden.

Architect Yannick Warmerdam, sinds een jaar begonnen met een eigen bureau, dit is daarvan het eerste opgeleverde resultaat, concludeerde na bezichtiging dat een uitbouw helemaal niet nodig was. Met het slopen van twee tussenmuren en een deel van de verdiepingsvloer plus het aanbrengen van twee houten geveldelen werd precies aan de wensen van de bewoners voldaan zonder op tuinoppervlak in te leveren.

Daarbij moet worden aangetekend dat de vakmensen van Bouwbedrijf H.C. Buddingh uit Achterberg (bij Rhenen) in samenwerking met Bouwbedrijf Paardenkoper uit Kockengen, dat voor de kozijnen tekenden, ook wel bijzonder strak werk afleverden: onder bestaande overstek werd een geveldeel als een meubelstuk ingetimmerd van Accoya en in de doorgebroken achtermuur een raam- en deurkozijn van hetzelfde materiaal,

Bij het doorbreken van de verdiepingsvloer kwamen draagbalken tevoorschijn in perfecte staat. Die zijn gehandhaafd en als extra sfeerelement verwerkt in het interieur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer