Ga naar hoofdinhoud

Sawa, 50 meter hoog houten woongebouw, komt in Rotterdam

Alweer een ambitieus kruislaaghouten gebouw staat gepland in Rotterdam. Sawa, van Mei architects, kom te staan in het Loydkwartier, heeft groene terassen en herbergt dan 100 woningen waarvan vijftig in het middenhuur-segment.

Het architectenbureau ontwierp Sawa in opdracht van Nice Developers en bouwbedrijf Era Contour. Die trekken zic de European Green Deal, de UN Sustainable Development Goals en de doelstellingen van de gemeente Rotterdam om de CO2 uitstoot terug te brengen sterk aan. Daarom wordt het gebouw, inclusief de hoofddraagconstructie, volledig in CLT uit gevoerd. Behalve dat met dit bouwmateriaal CO2 wordt opgeslagen en uitstoot wordt teruggedrongen, verwachten de ontwikkelaars dat de bouwtijd ten opzichte van betonbouw gereduceerd kan worden en dat het het wooncomfort vergroot.

Sawa wordt ontwikkeld in het hart van het Loydkwartier en zal mede vanwege deze locatie een meerwaarde gaan leveren aan de wijk door plekken te creëren voor ontmoetingen en verbinding te maken met bestaande lokale initiatieven. Er komen diverse voorzieningen in de plint van het gebouw en het dek zal als een groene verbinder tussen gebouw en omliggend groen (zoals de buurttuin) van toegevoegde waarde zijn voor zowel de bewoners als de omwonenden.

Eén reactie op “Sawa, 50 meter hoog houten woongebouw, komt in Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer