Ga naar hoofdinhoud

Sportief onderkomen in Chili

MasFernandez Arquitectura heeft een houten huis gerealiseerd in de buitenwijken van Santiago, Chili. De opdrachtgever was een man die zich een belangrijk deel van de dag bezig houdt met het trainen voor triatlonraces. Om die reden is gekozen voor een locatie die eenvoudig toegang geeft tot een netwerk van hardloop- en fietspaden. Verder beschikt de woning over een eigen zwembad voor trainingsdoeleinden.

De woning is ingedeeld als driepuntsster zonder duidelijk gedefinieerde voor- of achtergevels. Deze indeling maximaliseert het aantal ramen in elke kamer en geeft bovendien iedere kamer direct toegang tot de buitenomgeving. Óp het gebouw koos de architect voor een licht hellend dak dat zich nog verder verhoogt op het punt waar de drie volumes samenkomen. Op hetzelfde punt, maar dan lager gelegen, bevindt zich de hoofdingang.

Het pand is gebouwd met behulp van bewerkt hout. Dit is inclusief met lijm gelamineerde structurele balken en kolommen en houten wanden. Het gebruik van hout strekt zich uit tot wandbekleding, deuren en plafonds en maakt van het interieur zo één geheel. De keuze voor hout is gemaakt op basis van het duurzame en energiebesparende karakter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer