Ga naar hoofdinhoud

Verborgen huis

Venus Bay ligt in South Gippsland, een smal schiereiland van Australië. Daar, op de top van een zandduin tussen de Tea Tree, bouwde MRTN Architecten het ‘Hide House’. Door de hoge ligging biedt deze woning aan de ene kant uitzicht op het water en aan de andere kant op de met gras begroeide getijdenvlaktes.

Het huis is eigendom van mensen uit Melbourne die hier de stadse drukte kunnen ontvluchten. Op deze prachtige plek kunnen zij rustig wonen en werken en in de vakanties vrienden en familie ontvangen. Gastenkamers, stapelbedden en woonruimte bevinden zich op het lagere niveau. Op het bovenste niveau zijn de belangrijkste woonruimtes en de slaapkamer van de eigenaar gesitueerd.

Beide delen van de woning zijn bekleed met Silvertop Ash uit duurzaam beheerde bossen. Voor het bovenste volume koos de architect voor een fijne overlappende plank; het lagere volume is bekleed met een meer rustieke plank.

Met een beetje fantasie is het huis te vergelijken met een vogelhut of wild observatieplaats. Dit idee is doorgetrokken in het interieur door een extra groot schuifraam te plaatsen; hiermee zijn de eetkamer en keuken om te vormen tot een soort buitenruimte. Het gebruik van donker hout in de binnenruimte in combinatie met de lange horizontale openingen maken het plaatje ‘af’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer