houtdag


Op de Houtdag bestaat het programma uit een verzameling lezingen en kortere pitches. De eerste sprekers zijn bekend. Houd deze pagina in de gaten voor updates over de sprekers van de Houtdag 2023.

Keynote sprekers

Greg Howes is mede-eigenaar van Cut My Timber, gevestigd in Portland (VS). Hij leidt over de hele wereld hackatons over houtbouw. Greg Howes geloof in (veel) verdergaande digitalisering van de houtbouw.

Peter Kuindersma is werkzaam bij Ingenii Bouwinnovatie. Hij schreef een leidraad over losmaakbaarheid van gebouwen en onderzocht de akoestiek van houten vloeren.

Reinier van den Berg is klimaatdeskundige. Hij is woonachtig in een houten woning uit overtuiging. De klimaatverandering is volgens Reinier van den Berg erg verontrustend.

Pitches

Arjan de Roo - Houtdag 2023

Arjan de Roo werkt bij STEP-Engineering. Hij deed vergelijkend onderzoek naar kanaalplaatvloeren en vloeren van CLT. Wanneer is welke vloer het gunstigst?

Michele Mirra - Houtdag 2023

Michele Mirra is post-doc onderzoeker aan de TU Delft. Hij promoveerde op het versterken van huizen in aardbevingsgebied door het aanbrengen van multiplex op houten vloeren en daken.

Mariëtte Willems, adviseur techniek en regelgeving bij de NBvT. Houtskeletbouw met biobased isolatie-materialen is enorm in opkomst. Wat is er allemaal mogelijk en waar zitten de belemmeringen?

Christian Struck is Lector sustainable building technology aan de Saxion hogeschool. Met een consortium onderzoekt hij hoe je met moderne middelen traditionele houtverbindingen kunt maken die besparen op de inzet van metaal.

Rob Verhaegh is adviseur houtconstructies bij Adviesbureau Lüning. Sinds 2021 rekent Lüning de materiaalgebonden CO2-uitstoot van al haar projecten uit. Tijdens de Houtdag deelt Rob de inzichten over ‘CO2-bewust ontwerp’ die hierbij zijn opgedaan.


Houtdag 2023 in het Zaantheater, Zaandam
De hoofdsponsors van de Houtdag 2023 zijn:

De Houtdag 2023 wordt ook mede mogelijk gemaakt door:

De Houtdag 2023 MOSO  Mastering Bamboo
De Houtdag 2023 Platowood
De Houtdag 2023 De Groot Vroomshoop
De Houtdag 2023 Sansin
Houtdag 2023 Van den Berg Hardhout
Houtdag 2023 Leegwater