Ga naar hoofdinhoud

Appartementen in plaats van parkeerplaatsen

Het Woody M-project van Freimüller Söllinger Architektur in Wenen is een goed voorbeeld van de potentiële ruimte die er op supermarktlocaties beschikbaar is. Bij specifiek dit project zijn er op een nieuw gebouwde discountwinkel geen 40 parkeerplaatsen gerealiseerd, maar 85 appartementen. Ondergebracht in vier massief houten gebouwen.

Tussen de vier houten gebouwen bevinden zich open ruimtes waarin verschillende planten, bomen en struiken zijn gepland die visuele relaties tussen twee aangrenzende gebouwen mogelijk maken. De gelaagde structuren vormen hoogwaardige woonterrassen.

De gebouwen zelf zijn volledig – dus: vloeren, wanden en plafonds – uit massief hout opgetrokken. In totaal gaat het om 2.300 kubieke meter hout uit lokale bossen. De hoeveelheid die in Oostenrijk in 40 minuten aangroeit. Buiten zijn de wanden gemaakt van onbehandelde geschaafde houten planken. In de appartementen heeft de architect het plafond in zichtbaar hout gelaten.

Alles boven de basis is gemaakt van geprefabriceerde onderdelen en ter plaatse gemonteerd. Dit maakt het mogelijk de afzonderlijke delen ook weer te demonteren mocht dat nodig zijn. Verder zijn de appartementen ontworpen als lofts en van muur tot muur royaal beglaasd. Hiermee bieden zij de bewoners een fantastisch uitzicht op de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer