Ga naar hoofdinhoud

Basisschool in hout

Met een focus op licht, lucht en landschap ontwierp dRMM Architects een basisschool die gebouwd is op zo’n 80 km ten noorden van Londen in St Neots. Centraal staat een duurzame houtconstructie die voor de jonge leerlingen de verbinding met de natuur weerspiegelt.

Het nieuwe onderwijsgebouw legt de basis voor een stadswijk die op een terrein van ruim 200 hectare moet verrijzen. Het volledig opgetrokken uit gelamineerd hout en oogt – van bovenaf gezien – als een avocado. In dezelfde gedachtegang heeft de architect de binnenplaats vormgegeven als  ovaal in navolging van de vorm van de pit.

Het twee verdiepingen tellende gebouw biedt uitzicht op de patio via kamerhoge beglazing. Buiten bekleden kleurrijke terracotta panelen de gevels. Kleurrijk ontworpen, weerspiegelen ze de kleuren van de natuur – die afhankelijk van het seizoen – veranderen.

De houten constructie droeg bij aan een korte bouwtijd en een positieve milieubalans. Om het belang te benadrukken is het natuurlijke materiaal zichtbaar onder het dak en op sommige muren. Hier straat het warmte en geborgenheid uit naar de jonge gebruikers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer