Ga naar hoofdinhoud

Boshuis in Londen

Architectuurstudio Dallas Pierce Quintero realiseerde een cluster huizen in Londen met zaagtanddaken en golfplaten bekledingen: de Forest Houses. Met deze specifieke keuzes verwijst hij naar het vroegere gebruik van de locatie als bouwwerf.

Het cluster omvat een huis met drie slaapkamers, een paar huizen met twee slaapkamers en een woning met één slaapkamer in een omgebouwde winkel. Alle huizen zijn zodanig georiënteerd dat zij uitkijken op het nabijgelegen park.

Opvallend voor alle huizen is de gehanteerde ‘upsidedown’ layout. De slaapkamers bevinden zich daarbij in verhoogde bakstenen plinten op de begane grond die verwijzen naar de omliggende Victoriaanse terrassen. Op de eerste verdieping zijn de woon-, eet- en keukenruimtes gehuisvest in een reeks geprefabriceerde CLT verdiepingen. Deze zijn vervaardigd van panelen en in vijf dagen ter plaatse geassembleerd.

De interieurafwerkingen zijn onder te verdelen in zichtbaar blokwerk in de slaapkamers op de begane grond en zichtbare CLT in de pods op de eerste verdieping. De architect koos voor lichtbeukvensters om licht naar huis te trekken op de infill-site in Londen. Verder is een grasdak aangebracht dat opgaat in het omliggende uitzicht en tegelijkertijd een eigen buitenruimte biedt voor de units.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer