Ga naar hoofdinhoud

BTR House – leven in een boom

Het project ‘BTR House’ van DéDal architectes kende diverse uitdagingen. Ten eerste moest de woning naadloos passen in de straat. Hierin staan vooral herenhuizen die echter precies verspringen op de locatie waar het BTR huis zich bevindt. Daarnaast was het de wens om de woning zodanig aan te passen, dat de bewoner het gevoel heeft in een boom te leven.

DéDal architectes is naar eigen zeggen altijd op zoek naar eigentijdse oplossingen om een woning zowel geografisch als cultureel in haar omgeving te integreren. Voor het BTR-house lag de oplossing in het gebruik van hout. Enerzijds om te passen bij de herenhuizen, anderzijds om het gevoel van leven in een boom te versterken.

Het betere boomgevoel is tevens te vinden in de binnenruimtes die in een opeenvolging van halve niveaus zijn gepositioneerd. Door de geïntegreerde meubelelementen bieden de vloerhoogteverschillen de mogelijkheid om de woonruimtes op een open manier in te delen.

Daarbij zijn de uitzichten en verbindingen tussen de verdiepingen talrijk en gevarieerd. Hierdoor zijn maar weinig scheidingswanden nodig terwijl gelijktijdig toch voldoende intimiteit is gecreëerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer