Ga naar hoofdinhoud

Ceder in de buitenwijken

Op een steenworp afstand van de snelweg die tussen Asnières-sur-Seine en Parijs loopt, realiseerde Guillaume Ramillien Architecture het jongerencentrum Le Cèdre. Het gebouw is te beschouwen als ‘de laatste bouwsteen van een wijkontwikkelingsprogramma langs de Rue Henri Poincare’. Dit is uitgevoerd door de Agence Nationale pour la Rénovation Urbaine ANRU om ‘sociale, culturele en symbolische functies’ op één plek samen te brengen.

Het gemeenschapscentrum bestaat uit drie vleugels die in de ruimte tussen twee bestaande ceders zijn geplaatst. De hoofdingang is aan de straatkant terwijl de aula direct uitkomt op een brede voetgangerszone. Deze doet tevens dienst als voorplein van de naburige school.

De architecten vormden de buitenkant met behulp van prefab elementen gecombineerd met een houten gevel en witte bakstenen aan de voorzijde. Met de verspringende dakvlakken presenteert de nieuwbouw zich als een verfrissend contrasterende openbare plek tussen de woongebouwen in het gebied.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer