Ga naar hoofdinhoud

Chalet Blanc: luxe B&B in Cervinia

Luca Compri Architetti leverde met een luxe bed & breakfast van hout en natuursteen een bijdrage aan de regionale bouwcultuur in het Italiaanse bergstadje Valtournenche. De nieuwbouw staat in de wijk Breuil-Cervinia, aan de voet van de Matterhorn, op een voorheen braakliggend terrein aan de rand van het dorpscentrum.

De kelderverdieping met zeven garages, technische ruimtes en een driekamerappartement is voor de helft ingegraven in het oplopende terrein. Daarboven rijst een houten gebouw van drie verdiepingen met een dubbele gevel, grotendeels opgetrokken uit kruislings gelamineerde houten panelen.

De architecten hebben bij het ontwerpen van de gevel bewust elke vorm van symmetrie vermeden. De opstelling van de balkons, evenals de grootte en positie van de ramen, is afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht, het beste uitzicht en de indeling van de binnenruimtes.

Brise soleils en grote houten frame-elementen vormen een soort tweede bouwschil voor de naar binnen en naar buiten gebogen balkonranden. Verder zijn verticale afdeklijsten van larikshout toegepast; een materiaal dat ook veelvuldig in het interieur is terug te vinden. Het dak is bedekt met grote platen leisteen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer