Ga naar hoofdinhoud

Chalet met uitzicht op Lac du Brochet

Kariouk Architects heeft met ‘MORE Cabin’ een chalet gerealiseerd dat uitzicht biedt op een meer in Québec. De hoekige woning valt in de natuurlijke omgeving duidelijk op omdat het zich met de moderne uitstraling bewust afzet tegen de traditionele ‘geromantiseerde blokhuis in de wildernis’.

De cabine van 1.000 vierkante meter heeft een structuur die met lijm gelamineerde houten balken combineert met geprefabriceerde structurele panelen. Beide technologieën lenen zich voor prefabricage elders wat bouwafval vermindert en de kwaliteit ten goede komt.

Vanwege de sterk hellende locatie aan het water besloot Kariouk Architects om verhoogde woonruimtes te creëren die rusten op een stalen mast. Eén zijde van het huis omvat twee slaapkamers met aan de overkant van de gang een badkamer. Aan de andere kant zijn een open keuken, woon- en eetkamer gerealiseerd die door de hoge raamwanden een prachtig uitzicht bieden op de omliggende boomtoppen.

Het interieur van de moderne hut is afgewerkt met hout wat bijdraagt aan een gezellige sfeer. In de koudere maanden worden de ruimtes verwarmd door een hoog rendement houtkachel in de woonkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer