Ga naar hoofdinhoud

Houten hoedenhuis

The Hat House – naar ontwerp van de Britse Tina Bergman – is een houten hut die vernoemd is naar een Zweeds kinderboek waarin een groep kinderen in een gigantische hoed leeft. De woning ligt in het bosrijke Zweedse landschap van Tänndalen en is ontworpen voor een gezin van vijf personen en hun hond.

De hut met twee verdiepingen staat op een zacht glooiende open locatie en biedt woon-, eet-, keuken- en slaapruimtes naast een kleine sauna. De dubbelhoge woonkamer heeft aan het ene uiteinde een zithoek en aan de andere kant een eettafel en keuken; deze zijn gescheiden door een open haard met een grote gepleisterde schoorsteen.

Zowel de structuur als het interieur van het huis zijn volledig vervaardigd van hout. Daarbij is voor de buitenkant gebruik gemaakt van met Kebony behandeld dennenhout en voor de woonruimtes van vurenhouten. De vloeren zijn van kopshouten vurenhouten blokken. Grote ramen met houten kozijnen bieden zicht op een verhoogd houten terras met weids uitzicht op de bergen en het meer.

De architecte voorspelt dat door de tijd de vloer van sparrenhout zal worden geschraapt door skischoenen en hondenpoten. De bekleding van het hart van dennenhout zal verweren door de opeenhoping van sneeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer