Ga naar hoofdinhoud

Houten huizen in Lent succesvol bij Spaanse prijs

Het project Mijn Houten Huis in Lent bij Nijmegen wint de runner-up award bij de Egurtek, een Spaanse architectuurprijs die promotie van houtbouw voorstaat. Zowel de pragmatische uitvoering als de grote mate van prefabricage worden geroemd.

Het project van het Amsterdamse bureau MAATWorks, dat vorig jaar besproken werd in Het Houtblad, eindigde tweede in zijn catergorie in een competitie waaraan in totaal meer dan 90 projecten meededen. Het betreft een van kruislaaghout gemaakt gebouw met vijf woningen naast elkaar met één doorlopende gevel van thermisch verduurzaamd hout. De bewoners hadden vooraf verregaand inspraak in de indeling van de woningen.

De jury van de Egurtek Awards, (Ergutek is een internationale houtbeurs die vanaf volgende week weer van start had moeten gaan in Bilbao) looft het rationele design van het gebouw, de pragmatische oplossingen die de mensen van MAATWorks gevonden hebben en stelt vooral het slim gebruik van prefabricage ten voorbeeld.

De eerste prijs werd gewonnen door een Spaans archtiectenduo, Elizabeth Abalo and Gonzalo Alonso, met een eenlaags kleuterschoolgebouw in A Estrada dat, door de toepassing van verticale latten in de gevel, grappig genoeg best wel lijkt op het veel hogere en compacte Mijn Houten Huis in Nijmegen.

Voor wie in één van de huizen wil binnenkijken, in gezelschap van de ecoschilder die het destijds aan het schilderen was: de collega’s van SchildersVAKTV maakten de onderstaande reportage:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer