Ga naar hoofdinhoud

Houten hut op Noorse rotsen

Architectuurstudio Line Solgaard Arkitekter bouwde een houten hut – genaamd Kjerringholmen – op het klein privé-eiland in Hvaler, Noorwegen. De hus is op stalen pilaren boven de grond geplaatst en gaat door de vormgeving volledig op in het landschap. Een echt toevluchtsoord in de natuur voor mensen die aan het stadsleven willen ontsnappen.

De cabine bestaat uit drie onderling verbonden volumes met enkelvoudige schuine daken en grote ramen die uitzicht bieden op de zee en de omliggende natuur. Geïnspireerd door het lokale landschap, het de architect het gebouw bekleed met as dat na verloop van tijd zal verweren en zo de kleuren van de rotsen zal weerspiegelen.

De constructie van Kjerringholmen is verder van hout en off-site geprefabriceerd. Dit vanwege de beperkte toegang tot het kleine, door water omgeven stukje land. Het vervoer van alle materialen naar de locatie betekende wat dat betreft een serieuze uitdaging.

Binnen beschikt de hut over een open keuken, een woonkamer en een eetkamer die uitkomt op een centraal terras. Deze ruimte sluit ook aan op twee gangen die zich om de buitenruimte wikkelen en toegang bieden tot twee badkamers en drie slaapkamers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer