Ga naar hoofdinhoud

Hut met herfstcamouflage

De ‘Cabin Ulvik’ is een hut in het West-Noorse Ulvik. Architect Rever & Drage Architects ontwierp de woning als eerbetoon aan de ‘landwegarchitectuur’. Daarbij liet hij zich inspireren door lokale architectuur, historische ontwerpen en de romantische nationalistische schilderijen van Hans Gude.

Opvallend zijn de okergele muren die de hut een perfecte camouflage geven in de herfst wanneer het espenbos zich in herfstkleuren hult. De zuidelijke muur biedt een extra dikke bescherming tegen de wind en regen die typerend is voor dit gebied.

De schuine, houten balk op de tegenoverliggende gevel geeft het gebouw een ondersteunend duwtje in dezelfde richting. De architect onderstreept daarmee de bepalende weersomstandigheden. Daarnaast houdt de balk de afvoerleiding vanaf het dak vast.

Hout is verder gebruikt voor het afwerken van de gevel en in het interieur. Samen met de grote glaspartijen resulteert dit in een gebouw dat zowel nostalgisch als modern oogt en een prachtig uitzicht biedt op het water en tegenoverliggende bos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer