Ga naar hoofdinhoud

Kristalvormige punthut

De Sprite Cabins in het Chinese Huanggang City bevinden zich op het schiereiland Inner Lake en maken deel uit van het Wiki World Co-Building Plan. Binnen dit project wordt een reeks unieke natuurlijke huizen gebouwd waarvan deze twee houten spitsvormige hutten doen denken aan woningen van elfen in de ochtendmist.

De vorm van de cabine is gebaseerd op de geometrie van natuurlijke kristallen. De bodem bestaat uit drie zeshoeken die één zijde delen en worden gebruikt als slaapkamer, woonkamer en badkamer. Het snijvlak van het kristal is door de architect AA-Lab getransformeerd tot een ingang en een onregelmatig kijkvenster. Het hoogste kristal is de slaapkamer.

De hut is volledig geprefabriceerd van gelamineerd hout. Iedere onregelmatigheid en elk knooppunt is ontworpen en aangepast door middel van digitale technologie zodat de constructie uiteindelijk in één keer was te monteren. Verder is de gevel gemaakt van vissenhuidachtige houten tegels en spiegelende aluminium platen; passend bij de spiegeling van het meer.

Tot slot is bij de realisatie volledig rekening gehouden met de omgeving. Zo bleef elke boom op de site behouden evenals het pad, het oorspronkelijke bos en de landbouwgrond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer