Ga naar hoofdinhoud

Laxe House viert ruimte en leven

Laxe House in Lugar de Laxe, Spanje, ligt op een smal perceel van 46 meter lang en bestaat uit twee gebouwen die een buitenruimte omsluiten. Vanaf het begin van het project hebben de opdrachtgevers tegenover trespes.arquitectos de wens uitgesproken om de kwaliteiten van het bestaande hoofdgebouw te behouden en te versterken.

Dit hoofdgebouw ligt een stukje van de straat af en omvat twee hoofdverdiepingen. De begane grond, waar nu de woonkamer en keuken van het huis zijn, is meer dan 150 jaar geleden gebouwd met dragende stenen muren van 75 cm breed. De bovenverdieping biedt nu ruimte aan twee nieuwe slaapkamers en is op een later tijdstip gebouwd. Op de zolder is een derde slaapkamer gerealiseerd.

De architect bereikte een ‘verticale beweging’ door de drie verdiepingen met behulp van een reeks enkele trappen. Op de eerste verdieping is een bureau met een lengte van 5 meter onderdeel van de trap. Bovenaan de trap is een speels net bedoeld om te lezen of naar de lucht te kijken door de perforatie van het dak.

Het hoofdgebouw is toegankelijk via een trap en een hellingbaan. Aan de achterzijde van het hoofdgebouw bevindt zich de binnenplaats, die wordt gedeeld door een bijgebouw van één verdieping. Dit kleinere gebouw is voorzien van een nieuwe houten vakwerkgevel en grote schuifdeuren. Hier kan de familie gebruik maken van een feestruimte, een wasruimte, een badkamer en opslagruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer