Ga naar hoofdinhoud

Lodges in een steengroeve

Een steengroeve in de stad Baños de Agua Santa ligt aan de ene zijde beschut door de Tungurahua-vulkaan en grenst aan de andere kant aan de Pastaza rivier. Op deze plek realiseerde architectenbureau La Cabina de la Curiosidad een aantal lodges die de eigenaren willen exploiteren voor toeristen.

De lodges zijn vervaardigd van onder meer oudere voorwerpen die in de steengroeve zijn gevonden. Bijvoorbeeld zeven en pijpleidingen, metalen stukken en gesneden stenen. Maar ook stokken en balken en zelfs een rol dikke staalkabel maken dat de gebouwen naadloos passen in hun omgeving.

Vanuit de natuurlijke context is onder meer gebruik gemaakt van overblijfselen van de oude steengroeve. Deze gigantische stenen zijn als structurele ondersteuning geplaatst terwijl voor de putten in de lodges stenen platen van een 50 m hoge en 400 m brede klif zijn gebruikt. In looppaden en buitenruimten zijn grind en zand uit de groeve aangebracht.

Hout is afkomstig van bomen die op de vulkaan groeien. Hiervan betrok de architect onder meer nieuw grenen- en coloradohout dat de ruimtelijke kwaliteit en het comfort biedt dat nodig is in het interieur van de lodges en de gescheiden eetkamer- en keukenstructuur. De constructies zijn gemaakt met twee grote, geprefabriceerde spanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer