Ga naar hoofdinhoud

Morgen tweede webinar over houtbouw

Om 12:30 gaat het morgen, donderdag 14 mei los: het expertwebinar ‘Bouwen met hout, hoe doe je dat?’ Ongeveer 1500 mensen hebben zich op dit moment aangemeld. De studio wordt in gereedheid gebracht, een team van 9 moderatoren bereidt zich voor op een storm aan vragen.

Meld je hier aan voor het webinar van 14 mei

Zo’n storm stak ook op 2 april op, toen Het Houtblad zijn eerste ‘expertwebinar’ organiseerde, toen onder de titel ‘Houtbouw, voordelen en feiten’. Dat webinar, dat al tamelijk concreet was, maar meer over de duurzame aspecten van houtbouw ging, is nog altijd terug te zien. Tijdens die uitzending, die live door 947 mensen werd bekeken werden ruim 300 vragen gesteld, die de redactie van Het Houtblad inspireerde tot deze longread ‘Veelgestelde vragen’ op Houtwereld.nl.

Het webinar van morgen belooft nog een stuk praktischer te worden en dus worden weer veel vragen verwacht. Noud Paes, van Paul de Ruiter Architects zal vertellen over de uitdagingen die zijn bureau tegen is gekomen bij de realisatie van aansprekende gebouwen als het Biosintrum in Oosterwolde en het Unilever-hoofdkantoor in Wageningen.

Vervolgens zal Eric D. de Munck, verenigingsdirecteur van Centrum Hout, vertellen over welke vragen daar wekelijks via de telefonische Infolijn binnenkomen, en welke vuistregels en tips er te geven zijn, onder andere op het gebied van gevelbekleding en houtskeletbouw.

Tenslotte licht Vincent Raadschelders toe welke verschillen hij als algemeen bouwconstructeur tegenkomt tussen houtbouw en ‘gewone’ bouw, welke uitdagingen en mogelijkheden houtbouw biedt. Ook hij zal een aantal spectaculaire toepassingen van hout in de bouw laten zien die hij op dit moment in Nederland en op Sint Maarten realiseert.

Deelname aan het webinar is gratis. Het webinar is live te volgen op 14 mei, van 12:30 tot 13:30. Daarna kan het nogmaals worden bekeken en is het nog tamelijk interactief, alleen kunnen er dan geen vragen meer aan de moderatoren of de gasten in de studio gesteld worden.

Schrijf je nu nog in voor de webinar van 14 mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer