Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw poging tot ‘hoogste houten hotel van de wereld’

In Adelaide, Zuid-Australië, gaat achter en boven een historisch betonnen flatgebouw een houten hotel gebouwd worden. De Adelaide Tower zou met zijn 31 verdiepingen het hoogste houten hotel ter wereld worden.

Of dat ook het geval is staat te bezien. Want hoe de constructie van dit nieuwe, zeer hoge houten gebouw er uit gaat zien vermeldt onze bron, website ‘The Urban Developer’ niet veel. Indien het afsteunt op het historische betonnen MLC Building, aan Victoria Square, één van de eerste naoorlogse flatgebouwen in Zuid-Australië en daarom een bescherm monument, dan is het al hybride te noemen. Sowieso is nog niet duidelijk of er betonnen trappenhuizen zijn ingetekend door de architect, Cox Architecture, dat op de eigen site nog geen melding maakt van de plannen. Het regerende hoogste houten hotel in Mjøstárnet, Noorwegen, is geheel van hout gemaakt.

De plannen omhelzen overigens nog een tweede hotel, dan in de 100 jaar oude botanische tuinen in het nabijgelegen plaatsje Whyalla moet komen. Dat is een lager gebouw op de plek waar vroeger een hotel stond, het wordt een houten gebouw van 48 appartementen en 164 hotelkamers. Beide gebouwen worden ontwikkeld door bouwend ontwikkelaar Thrive Construct dat kon kiezen uit meerdere internationale hotelketens die beide hotels (plus restaurant en skybar) graag wilden exploiteren. Er wordt nadrukkelijk gemikt op een jonge doelgroep; millennials.

De vergunningen voor de bouw van beide hotels is gegeven, ze zouden rond 2024 kunnen zijn opgeleverd.

3 reacties op “Opnieuw poging tot ‘hoogste houten hotel van de wereld’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer