Ga naar hoofdinhoud

Palenhut beschermt schapen

De boomachtige vakantiehut ‘Drovers’ Bough’ is gebouwd op palen. Enerzijds biedt dit de bewoners uitzicht op de boomtoppen. Anderzijds ontstaat onder de hut een ruimte waar schapen kunnen verblijven behorende bij een boerderij in het zuidwesten van Herefordshire (GB).

Het oorspronkelijke plan van Akin Studio voor het project was de realisatie van een low-impact boomhut. De bestaande bomen waren hiervoor echter niet geschikt waarop de architect besloot de woning op palen te bouwen. De groen eiken pilaren tillen de hut twee meter boven het pad waardoor het grootste deel van de structuur verborgen is tussen de takken. Dit conform de stedenbouwkundige vergunning.

De lange en smalle vorm van de Drovers’ Bough-cabine komt overeen met de oorspronkelijke spoorbreedte waarover het vee werd geleid. De puntgevelvorm en verticale houten bekleding van geprefabriceerde houten panelen verwijzen naar lokale agrarische gebouwen. De eigenaar van de boerderij, meubelmaker Mark Hamilton, heeft de bouw, het schrijnwerk en een deel van het meubilair op zich genomen.

De meeste materialen zijn lokaal ingekocht. Hieronder de groen-eiken kolommen, ruw gezaagde lariks bekleding en eiken ramen. Teruggewonnen materialen, waaronder de vloerplaten, isolatie en een groot stuk leisteen dat de eerste trede van de buitentrap vormt, zijn ingezet om de duurzame eigenschappen van het gebouw te versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer