Ga naar hoofdinhoud

Passiefhuis tussen de kersenbomen

Het Chileense Los Lirios House is door García-Huidobro Arquitectos gerealiseerd als passiefhuis met een vormgeving die gebaseerd is op de landhuizen van de regio. Het bestaat uit twee volumes die gemaakt zijn van verschillende materialen.

Het eerste deel bevindt zich op de begane grond en is gebouwd in gewapend beton. Hier bevinden zich een kelder, een slaapkamer en een zwembad. Het tweede volume realiseerde de architect 3 meter boven de grond om uitzicht te krijgen over de toppen van de omliggende kersenbomen.

Dit tweede deel is gebouwd op basis van gelamineerde houten pilaren en balken. Deze rusten op het onderste volume van beton dat fungeert als de hoofdverdieping van het huis. Boven zijn de slaapkamers, een woonkamer, eetkamer en keuken ondergebracht. Bovendien is hier een groot terras te vinden dat toegang biedt tot het zwembad.

Passiefhuis elementen komen onder andere naar voren in de brede dakranden die in de zomermaanden de warme zon tegenhouden en in de winter juist binnenlaten. Slim geplaatste ramen maken dwarsventilatie mogelijk zodat de temperatuur op een natuurlijke wijze is te regelen zonder de noodzaak van een airco.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer