Ga naar hoofdinhoud

Renovatie appartement

Voor de renovatie van een appartement in Japan maakte de architecten Keisuke Maeda en UID hoofdzakelijk gebruik van hout. Zowel voor de structuur van het pand als het interieur en het meubilair. De woning én werkruimtes voor vijf bewoners, verkrijgen hiermee een warme uitstraling zonder aan zakelijkheid te verliezen.

Opvallend is de toepassing van de kubusvormige elementen in alle onderdelen van het gebouw. Enerzijds creëert de architect hiermee op een natuurlijke manier afscheidingen terwijl het open karakter van de ruimtes behouden blijft.

Het achterliggende idee is om een complex te ontwerpen dat open is voor de mensen en de stad. Dit omdat het gebouw gelegen is in de snel ontwikkelende regio in Sendai; de ‘stad van de bomen’. Naast het gebruik van natuurlijke materialen is er dan ook specifieke aandacht besteed aan het ontwerp van een ‘weelderige groene omgeving’.

Het hout dat is toegepast voor de vloeren, wanden en plafond is stijlvol gecombineerd met zwart graniet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer