In het Zwitserse Weinfelden realiseerde Isler Gysel Architekten een basisschool door op de fundatie van een ondergronds noodhospitaal drie verdiepingen te plaatsen. Vanwege de beperkte belastbaarheid van deze fundatie, is gekozen voor een houten constructie.
Het hart van de school is de centraal gelegen hal. Verder is voorzien in twee atriums die daglicht tot op de begane grond brengen en verschillende doorzichten bieden over alle verdiepingen. Op de verdiepingen zelf staan de lokalen in een ring langs de gevel. Tot slot verbinden de bibliotheek en de multifunctionele ruimte boven de hal de twee delen van het gebouw, die elk ontsloten worden door een trap.
Het gebruikte hout is op vele punten door de architect bewust zichtbaar gelaten. Zo maken de geribbelde houten plafonds de structureren de klaslokalen en de constructie – inclusief de horizontale en verticale belastingoverdracht – zichtbaar. Daarnaast dragen de uitstraling en het gevoel van het hout bij aan een warme en comfortabele leeromgeving. Door de twee meter brede overkapping veroudert de gevel van onbehandeld vuren op een regelmatige manier.

Het constructiehout en het materiaal voor de bekisting van de gevel zijn in de directe omgeving aangekocht, verwerkt en gemonteerd. Hiermee is het aantal transportkilometers beperkt én hadden de schoolkinderen de kans om de materiaalstroom voor het nieuwe schoolgebouw 1:1 te volgen. Van het kappen van hout in het bos, via het werk in de zagerij tot de prefabricage en de daaropvolgende montage van de wandelementen.