Ga naar hoofdinhoud

Tilburg krijgt biobased stadskantoor

Het stadskantoor-annex-bibliotheek van Tilburg aan het Koningsplein wordt fors verbouwd. Het moet een ‘Stadhuiswinkel’ worden. Bij de renovatie wordt houtskeletbouw toegepast en ook de gevelbekleding wordt van hout.

Uitvoerder van het project wordt bouwbedrijf Binx Smartility uit Groenlo dat zich voor doet staan op zijn ‘slimme’ integratie van bouwsystemen en installatietechniek.
De renovatie is ontworpen door architectenbureau Common Affairs uit Amsterdam. Dat kreeg de opdracht om van een gesloten gebouw een veel opener stadswinkel te maken met zo veel mogelijk biobased technieken en materialen. Aan het bestaande volume, dat een plat dak heeft, wordt een kap toegevoegd waardoor het gebouw prominenter en ‘huislijker’ wordt.
Leverancier van de prefab houtskeletbouw-elementen is timmerfabriek Webo. Dat bedrijf lever HSB-wanden onder de merknaam Steigerloos: geheel geprefabd zodat ze ‘alleen nog maar’ ingehesen hoeven worden. De gvevelbekleding van de nieuwe Stadhuiswinkel wordt van geaccetyleerd hout: Accoya.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer