Ga naar hoofdinhoud

Traditioneel chalet in moderne vormgeving

Architectenbureau Tara realiseerde in het wandel- en skigebied Carezza – in de Zuid-Tiroolse Dolomieten – een modern chalet. De ruim bemeten woning heeft een prachtig uitzicht op de bergen en is bestemd voor een gezin dat het gebruikt als toevluchtsoord vanuit een drukke woonomgeving.

Het ontwerp kende vele uitdagingen waaronder de bouwgrond op de helling. Om de ruimte optimaal te benutten, heeft de architect een deel van het huis ondergronds gepland. De garage bevindt zich in het souterrain, terwijl het bovenste tuinniveau het centrum van het gezinsleven vormt.

De vormgeving van het huis doen denken aan de omliggende grillige bergketens met een in elkaar grijpend dubbel schuin dak dat in het bovenaanzicht is gedraaid en in hoogte verschoven. Maar de vorm is niet alleen esthetisch bedoeld maar draagt ook bij aan de privacy van de bewoners met een uitkragende dak dat de terrassen vanaf de zijkant aan het zicht onttrekt.

Het interieur is ruim voorzien van houten elementen. Zo is het sculpturale keukenblok van natuursteen omgeven door wanden en plafonds die bekleed zijn met hout. Een echte blikvanger daarbij is de artistiek gestructureerde houten scheidingswand tussen de keuken en het trappenhuis. Hiermee transformeerde Tara de houten esthetiek van alpine chalets op een moderne manier met een eigentijdse esthetiek, rechte lijnen, gladde oppervlakken en minimalistisch meubilair.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer