Ga naar hoofdinhoud

WoHo Berlijn: 98 meter de hoogte in

Berlijn kent een ware hausse in houtbouw. Maar de voorbeelden die ons tot nu toe bereikten beperkten zich tot een verdieping of acht. Daar maakt het Noorse MAD nu een einde aan. Het won een competitie met een plan voor 29 verdiepingen houtbouw.

In de berichten wordt bescheiden gesproken van het hoogste houten gebouw in Duitsland, en dat is zeker het geval. Maar op dit moment is er nog geen hoger houten gebouw dan 85,4 meter gerealiseerd, dus het zou ook de wereldkampioen zijn.

Het ontwerp van Mad Arkitekter, dat zich gezien het portfolio nog niet veel vaker met hoge houtbouw heeft beziggehouden won een competitie waaraan 14 inschrijvers meededen en waarvan al bij de uitvraag duidelijk was dat het het hoogste hybride houten gebouw van Duitland moest worden.

Het gebouw komt te staan in Berlin Kreuzberg en zal een betonnen sokken en een betonnen trappenhuis krijgen. Verder zal het constuctiemateriaal hoofdzakelijk hout zijn. Het gebouw, waarvan de bouw gecoördineerd zal worden door UTB Projektmanagement krijgt vele functies. Zo zal er zowel plaats zijn voor huurwoningen van coproraties als voor appartement, komen er sociale ruimten in en een aantal commerciéle functies.

Eén reactie op “WoHo Berlijn: 98 meter de hoogte in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer