Ga naar hoofdinhoud

Holland Houtland: tweede Biobased Bedrijvengids

The Natural Pavillion Floriade - uit de gids

Holland Houtland, een netwerkorganisatie die biobased bouwen stimuleert, heeft een tweede versie van de Biobases Bedrijvengids samengesteld.

De gids gaat over bouwen met plantaardige grondstoffen en materialen, waaronder hout. Maar ook hennep, stro en vlas. De gids is voor en door bedrijven in de biobased bouw keten gemaakt.

Naast veel interviews met diverse duurzame partijen bevat de nieuwe Biobased Bedrijvengids 37 leveranciers van bouwconcepten. Ze zijn gerangschikt naar het percentage biobased materiaal in hun product/concept. Van biobased bouwcomponenten zijn 9 leveranciers opgenomen.

De tweede editie van de gids

Daarnaast staan er 61 bedrijven in uit de eerste gids, hieronder architecten en leveranciers van bouwmaterialen.

Doel Biobased Bedrijvengids

De gids wil inkopers, projectontwikkelaars en toekomstige opdrachtgevers van overheden of woningcorporaties inspiratie bieden, handvaten en dus ook concreet gegevens van bedrijven die hen verder kunnen helpen bij projecten.

Holland Houtland

Doel van Holland Houtland is het opschalen van biobased bouwen in Nederland om zo met de bouwsector te voldoen aan het Parijsakkoord. Mede-initiatiefnemer Sandra Nap van Holland Houtland werd begin 2022 uitgeroepen tot Circular Hero.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer