Ga naar hoofdinhoud

Bamboe boom kunstige kapel

Het buitenseizoen dient zich aan en daarmee ook de buitenexposities met bijzondere objecten. In Heiloo, op het terrein van het klooster Onze Lieve Vrouwe ter Nood, zijn er zeven opgericht, allen gewijd aan een van de scheppingsdagen volgens bijbelboek Genesis. Architect Rick Abelen nam de zevende dag voor zijn rekening.

Op de zevende dag van de week waarin hij/zij de hemel schiep rustte God uit, zoals bekend uit de bijbel. Abelen (Abelen Architectuur, Leiden) maakte daarom een kapel die in vorm de architectuur van het huidige kerk-en kloostergebouw volgt. Tegelijk is in de vormgeving van de kapel ook duidelijk een boom te herkennen, maar het werk is gemaakt van stammen bamboe.
De zeven kunstwerken werden gekozen uit 87 inzendingen en zijn vrij te bezichtigen in de tuin van Onze Lieve Vrouwe ter Nood, dat in termen van bezoekers de grootste Maria-bedevaartplaats van ons land is. Centraal in de bedevaart staat een put waar geneeskrachtig water uit stroomt.
De boomkapel is 3 meter hoog en heeft een driehoekige plattegrond (indachtig de drie-eenheid). Er zijn ongeveer 100 palen van bamboe van verschillende lengte toegepast. De palen zijn met moeren en bouten aan elkaar bevestigd, de boomkapel is dus losmaakbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer