Ga naar hoofdinhoud

Boerboom verzekert zich van afname Nederlands CLT

Het Brabantse bedrijf Boerboom Hout Groep, dat vergaande plannen heeft om een eigen CLT-fabriek te starten in Hapert heeft zich van een eerste afnemer van dat hout verzekerd. Het is de start-up Livintri, dat een concept voor gestapelde bouw van CLT ontwikkelt.

Over Livintri is nog niet veel te vinden. Het bedrijf is een initiatief van Living Blocks International in Eindhoven dat voor dit doel lijkt opgericht. Het is concept gaat uit van stapeling van modules van CLT om zo woongebouwen te creëeren. Daarbij wordt niet uitgegaan van de standaard rechte ‘dozen’ waar de meeste moduleconcepten van uitgaan, maar van meerhoekige modules op basis van driehoeken (de ’tri’ in Livintri). Door voor deze vorm te kiezen kunnen woningen groter worden, op een andere manier geordend en gestapeld worden en ontstaan er onder andere grote ramen aan de gevelzijde. De gebouwvorm wordt daardoor ook rond in plaats van rechthoekig.

V.l.n.r.: Frans van Hapert en Hidde Engwerda (Livintri), Bas Boerboom en 
Willem van Merrienboer namens Boerboom


Livintri denkt al vanaf 2023 aan de concrete ontwikkeling van een eerste gebouw te kunnen gaan werken. Het geeft nu een overeenkomst gesloten met Boerboom Hout Groep voor de levering van al het benodigde CLT. Boerboom fungeert nu al als leverancier van CLT op de Nederlandse markt. Dit kruislaaghout wordt in het buitenland ingekocht. Het bedrijf is echter van plan een eigen CLT-productie op te zettten in een eigen fabriekshal van 35.000 vierkante meter in Hapert. Door de overeenkomst met Livintri wordt de afname voor dat zelfgemaakte CLT gedeeltelijk zekergesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer