Ga naar hoofdinhoud

Campus breidt uit met tien grote houten gebouwen

Het ‘Innovatie Park’ van het polytechnisch instituut van Lausanne in het plaatsje Ecublens in Zwitserland wordt serieus uitgebreid. Nog dit jaar wordt begonnen met de bouw van wat binnen 10 jaar een campus van 10 houten gebouwen moet worden.

De eerste stap is de aanleg van een groene, duurzame verbindingsweg van ongeveer een kilometer tussen de bestaande campus en de plek waar de nieuwe moet komen. Daarna gaan de tien gebouwen daar gerealiseerd worden. Ze zijn een ontwerp van het Deens architectenbureau dat bekend staat om zijn ontwerpen voor grote houten constructies 3XN, in samenwerking met het Zwitserse Itten + Brechbühl.

In totaal moeten de gebouwen circa 250.000 vierkante meter oppervlak bieden aan opleidingen en bedrijven die samenhangen met het Swiss Federal Institute of Technology in Lausanne (EPFL). Het geheel krijgt de naam Ecotope mee. De campus moet een plek worden waar het bedrijfsleven en onderzoeksinstituten nauw met elkaar samenwerken en elkaar inspireren. Aan de renders te oordelen gaat dat wel lukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer