Ga naar hoofdinhoud

Hele dag aandacht voor houtbouw in het Pakhuis

Een indrukwekkende dag over houtbouw organiseert Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op 19 september. In de ochtend houtbouwprojecten kijken, in de middag gedetailleerde sessies bijwonen, in de avond een congres bijwonen.

Het Amsterdamse congres-, debat- en activiteitencentrum besteedt al langer aandacht aan de houtbouw. Het begon er mee als een ‘grassroots’-bijeenkomst vanuit de VPRO naar aanleiding van de documentaire ‘Houtbouwers’. Daarna is het centrum er mee doorgegaan. Het voornemen tot en latere invoering van het convenant volgens welke de Amsterdamse Metropoolregio binnenkort tenminste 20 procent van de nieuwbouw in hout zal gaan plegen heeft ook tot meerdere on- en offline conferenties en gesprekken geleid.

Op excursie naar houten gebouwen

Op 19 september is er een volledig dagprogramma te beleven dat in drie delen uiteenvalt. In de ochtend zijn er bezoeken geregeld, onder de naam Houtbouw Expeditie, aan verschillende bijzondere houten gebouwen in de wijde omgeving tot aan Almere aan toe. Steeds twee houten gebouwen. Architecten en beheerders geven ter plekke een toelichting. Deelname is gratis.

Allerhande houtbouw onderwerpen

Daarna begint in de middag (om 14:00 uur) Houtbouw XL, een eveneens gratis middagprogramma met een bont aantal onderwerpen en een bont gezelschap aan sprekers over allerhande onderwerpen die met biobased bouwen, bouwen met hout en rijks- en gemeentelijk overheidsbeleid dienaangaande samenhangen. Ook hier is deelname gratis.

Internationale houtbouw plannen

Tenslotte is er onder de naam The Age of Timber ook nog een Engelstalig avondcongres met een buitenlandse gast, Oska Norelius van White Arkitekter, die zal vertellen over de Wood City die hij mede ontwerpt in Stockholm. Ook de rest van de avond zal de nadruk liggen op projecten die onderweg zijn of nog op de tekentafel ontwikkeld worden. Ook hier is deelname gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer