Ga naar hoofdinhoud

Houtbouw Lente organiseert route langs corporatiewoningen

Op de Dag van de Bouw, zaterdag17 juni, organiseren een aantal Brabantse corporaties, voortrekkers op het gebied van houten huurwoningen, een Dag van de HOUTbouw, inclusief auto- of fietsroute langs diverse projecten.

De acht corporaties, Tiwas, Casade, Alwel, Stadlander, Zayaz, Wonen Breburg, Brabant Wonen, Area, zijn enkele jaren geleden met pilots begonnen en nu die fase al voorbij. Er worden seriematig houten woningen gebouwd en ook bijvoorbeeld zorglocaties. De corporaties, te vinden op de website Nieuwe Lente, doen veel aan onderlinge kennisuitwisseling en bewonersinformatie over bouwen met en wonen in hout.

Op de Dag van de Bouw, waarop in heel Nederland bouwprojecten en bij de bouw betrokken bedrijven hun poorten openen, organiseert de groep een route. Tussen 10:00 en 14:00 uur zijn twee locaties in Uden te bezoeken: de enorme houten woningenfabriek Barli en de bouwplaats van 40 houten woningen De Bogerd, een project van woningcorporatie Area. Tussen 13:00 en 17:00 uur kunnen geïnteresseerden terecht bij een project van Zayas, 19 sociale huurwoningen plus een wijkcentrum in Den Bosch. Tussendoor kun je langsrijden bij WonenZoals, een woonvoorziening voor 18 jongeren, gemaakt van CLT in Den Bosch. Daar worden geen rondleidingen gegeven, maar het is ook van buiten de moeite van het bekijken waard.

De routem ca 45 minuten met de aut0, 100 minuten met de fiets volgens de organisatoren, is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer