Ga naar hoofdinhoud

Kamer: zie toe op greenwashing in de MPG

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen die wantrouwen uitspreekt over de kwaliteit van de de data in de MPG. De minister moet van een kamermeerderheid ‘Strikt toezicht organiseren’.

Dat toezicht dient, volgens de door PvdA-kamerlid Evan van Esch in gediende motie die op 14 november door de Tweede Kamer werd aangenomen, te worden ingesteld op zowel de inhoud en kwaliteit van de productkaarten in de Nationale Milieu Database, de grondslag van de Milieu Prestatie Gebouwen-regeling, als op de ‘kwaliteit van de milieuprestatiestelsel’ zelf.
De motivatie voor deze oproep aan minister Hanke Bruins Slots (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) staat ook in de motie: … constaterende dat fabrikanten proberen de milieuprestatie van hun bouwproduct zo gunstig mogelijk voor te spiegelen waardoor greenwashing dreigt.’
De nu aangenomen motie over de MPG heeft niet direct van doen met de wens van onder andere de Gideon Tribes om het biogene karakter van de CO2-opslag in biobased materialen zoals hout sterker te laten meetellen in de berekeningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer