Ga naar hoofdinhoud

Metropoolregio krijgt systeem om houtbouw bij te houden

Met behulp van een subsidie van 225.000 euro van het groene fonds Built by Nature wordt een systeem ontwikkeld waarin de houtbouwontwikkelingen in groot-Amsterdam worden bijgehouden. Zo kan gemonitord worden of de regio zich houdt aan de afspraak tot meer houtbouw.

In oktober 2021 tekenden meer dan 80 overheden en organisaties in de Metropoolregio Amsterdam een ‘Green Deal’ die algemeen als zeer ambitieus gezien wordt: de partijen stellen zich ten doel dat al in 2025 van alle nieuwbouwwoningen er minstens 20 procent van hout gebouwd zullen worden. De metropoolregio omvat een groot gebied en veel gemeenten, zowel in Noord-Holland als in Flevoland.

Data verzamelen


Om de realisatie van die ambitie op de voet te kunnen volgen zal C Creators, een bedrijf dat de stimulering van de circulaire bouweconomie als bedrijfsdoel heeft, een systeem gaan ontwikkelen. Hiervoor wordt samengewerkt met instituten en bedrijven. Het gaat om een systeem waarmee data verzameld worden van gemeenten, ontwikkelaars, investeerders en corporaties.

Grootscheeps inventariseren


Het moet een grootscheepse inventarisatie worden van gebouwtypen, bedrijven die actief zijn in de sector, de toegepaste materialen de kosten en het tijdspad van de verschillende projecten. Het moet leiden tot aanbevelingen om de doelen van de Green Deal te kunnen halen.
Om dit alles mogelijk te maken doneert Buil by Nature, een investeringsfonds voor de circulaire econmie, 225.000 euro aan het project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer