Ga naar hoofdinhoud

Oproep aan onderzoekers voor posters op Houtdag

Posterpresentaties tijdens de International Mass Timber Conference, maart 2023, Portland (VS)

Op de Houtdag, die dit jaar op 14 november zal plaatsvinden in het Zaantheater in Zaandam, zal voor het eerst plaats zijn voor studenten, promovendi en onderzoekers om hun studies te presenteren. Mensen kunnen zich aanmelden voor deze ‘posterpresentaties’ en maken kans op een pitch.

Op de Houtdag komen gemiddeld zo’n 350 bezoekers. Het gezelschap bestaat uit architecten, constructeurs, studenten en docenten en professionals die actief zijn in de bouw. De Houtdag speelt zich af in de middag en bestaat uit een lezingenprogramma, een informatiemarkt met stands van de sponsoren en tussen de sprekers door de uitreiking van de verschillende awards voor de Nationale Houtbouwprijs.

Posterpresentaties

Dit jaar wil de organisatie voor het eerst studenten, promovendi en onderzoekers de kans geven om hun onderzoek te laten zien aan dit geïnteresseerde professionele publiek. Dat gaat door middel van een (zelf te maken) posterpresentatie: een vel papier op posterformaat waarop het onderzoek beknopt wordt uitgelegd. Tijdens de pauzes kan het publiek de presentaties bekijken en kunnen de studenten/onderzoekers uitleg geven.

Selectie op kwaliteit

Het aantal posters dat kan worden geëxposeerd is beperkt en de organisatie doet ook een kwaliteitsweging. Geïnteresseerden wordt dan ook gevraagd een korte omschrijving van het onderzoek in te sturen (naar de redactie van Het Houtblad, redactiehethoutblad@eisma.nl)

Kans op een onderzoekspitch

Inzenders die worden toegelaten kunnen de Houtdag gratis bijwonen. Daarnaast kent het lezingenprogramma een aantal ‘pitches’, korte presentaties. Van de uitgenodigde ‘posterpresentatoren’ kunnen er enkelen gevraagd worden om zo’n pitch op het podium van het Zaantheater te verzorgen.

Insturen van een onderzoekspresentatie kan naar redactiehethoutblad@eisma.nl, ovv ‘poster’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer