Ga naar hoofdinhoud

Plek van Schermerhornse basisschool nu duurzaam wooncomplex

Op de plek in het Noord-Hollandse plaatsje Schermerhorn waar lang de basisschool Het Kompas stond, in de volksmond De Kompas genoemd, is nu een wooncomplex verrezen. Het centrum heeft er een karakteristiek houten gebouw bij.

De basisschool van baksteen stond al zeker 20 jaar leeg, in 2021 werd er nog, waarschijnlijk door baldadige jeugd, brand in gesticht. Onder architectuur van TPAHG in Hoorn werden in opdracht van projectontwikkelaar Vastesteen uit Alkmaar 19 koopappartementen gerealiseerd.

Het complex, gerealiseerd door Polandbouw in Alkmaar, heeft een fundering van kanaalplaatvloeren en verdiepeingsvloeren van breedplaatvloeren, beide betonproducten. Verder zijn de binnenmuren van kalkzandsteen. De rest van het gebouw bestaat uit houtskeletbouw: dak en gevelelementen. De authentieke uitstraling buiten werd gerealiseerd met thermisch gemodificeerd vurenhout, Vuré Noir, een product van Noir Thermodified Wood. Het hout, in de modellen Zweeds rabat en shiplap is brandvertragend behandeld en gekleurd in blauw, groen en antraciet. Deze gevelbekleding is een product van Houthandel van Dam, het werd geleverd door de plaatselijke PontMeyer-vestiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer