Ga naar hoofdinhoud

357 woningen in houtbouw in Amsterdam

De Amsterdamse wijk Buiksloterham krijgt 357 woningen, uitgevoerd in houtbouw van Finch Buildings. KonderWessels Vastgoed is de kartrekker maar werkt voor project ‘Sample’ met diverse partners samen, waaronder bewonersverenigingen.

Sample omvat drie energie neutrale gebouwblokken tussen de Papaverweg en het Johan van Hasseltkanaal in Amsterdam-Noord met 357 woningen en 17 gemeenschappelijke ruimtes. Er komen circa 170 sociale huurwoningen, 80 middeldure huurwoningen en 100 vrije sector koopwoningen.

Sample wordt een inclusief woon-werkgebouw met productieve bedrijvigheid in de plint. Hier krijgen lokale maakbedrijven zoals fietsfabriek Roetz, vertical farmer Growy en smart grid bouwer Spectral de ruimte. Het gaat in totaal om 48.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak.

De naam Sample is afgeleid van een muziekterm: samplen die in de hiphop gaat over delen, hergebruiken en herscheppen. . Het principe van ‘sampling’ wordt volgens de ontwikkelaars in dit project niet alleen toegepast op de architectuur van het gebouw, maar ook ingezet voor het bijbehorende programma en gebruik. Sample wordt energieneutraal tijdens gebruik en moet een blauwdruk worden voor de circulaire samenleving.

Sample is samenwerking

Sample is een samenwerking tussen KondorWessels Vastgoed (onderdeel van VolkerWessels), Verdedig Noord, Space&Matter, Mecanoo, ZUS, Metabolic, Finch Buildings, TRAJECT Adviseurs & Managers, Arup en Sweco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer