Ga naar hoofdinhoud

Takkenraam in biofilische Mube

Onlangs werden in Rhenen de eerste Mube-modules aan de pers en geïnteresseerden getoond. Het gaat om geprefabriceerde units die aan de Bouwbesluitnormen voldoen en vergaand biofilisch zijn gematerialiseerd.

De Mubes worden gemaakt door de start-up MUBE Spaces, een intiatief van de Rhenense vader en zoon Ralf van der Putten sr. en jr., die daarnaast al langer een internationaal standbouwbedrijf runnen. De Mube-units zijn koppelbaar er is nu een variant van 15 vierkante meter en een variant van 20 vierkante meter. Werden de units in eerste instantie als tuiswerkkantoor gepresenteerd, nu worden het woonoplossingen genoemd. Er is eenvoudig een woonruimte mee te creëeren die dus aan het permanente Bouwbesluit voldoet. De modules worden onder geconditioneerde omstandigheden geprefabriceerd en zo naar de bouwplaats vervoerd.

Voor de vormgeving en de materialisatie tekende het Nijmeegse ORGA Architect, bekend van zijn vele houtbouwprojecten, als het even kan zo biofilisch mogelijk: het bureau wil bewoners/gebruikers van een gebouw zo veel mogelijk in contact brengen met de natuur en natuurlijke materialen, ervan uitgaande dat dat een heilzame werking op lichaam en geest heeft.

De Mubes zijn dan ook zo veel mogelijk van biobased materialen: houtskeletbouw met biobased isolatiemateriaal en een houten gevel. Waar geen biobased materiaal kon worden toegepast wordt zo veel mogelijk hergebruikt materiaal ingezet. De organisch vormgegeven buitenformaat houten kozijnen laten veel natuurlijk licht door, de ramen zijn gevat in eveneens organisch uitlopende ’takken’, geheel in lijn met de biofilische bedoeling.

De Mubes zijn vanaf heden leverbaar met een verwachtte levertijd van 8 tot 14 weken voor een basismodule.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer