Ga naar hoofdinhoud

Elegant en modern

Aan de ‘Alte Poststrasse’ in Graz zijn twee moderne appartementsgebouwen gerealiseerd door Praschl-Goodarzi Architects. Het zogenaamde ‘Post Quadrat’ is in 14 maanden tijd voltooid en grotendeels vervaardigd van hout. Volgens de architecten een ‘elegant en modern’ bouwmateriaal met een hoog feel-good karakter.

De twee appartementsgebouwen zijn onderdeel van een nieuwe woonwijk die in de wijk Gries wordt gebouwd. het gaat om twee moderne gebouwen van drie en vier verdiepingen hoog die een hoge woon- en leefkwaliteit bieden dankzij duurzame houtbouw.

Op een souterrain zijn twee houten constructies geplaatst met een ondergrondse parkeergarage in betonconstructie. De draagconstructie van de gebouwen, inclusief het trappenhuis en de liftschacht, is volledig gemaakt van kruislings gelamineerd hout. Maar ook de plafonds en vloeren heeft de architect volledig uitgevoerd in hout.

De in totaal 40 wooneenheden in beide huizen betreffen twee- tot driekamerappartementen met 42 m² tot 61 m² woonoppervlak. Rondlopende balkons met een fraaie structuur van houten latten geven de gebouwen een lichte uitstraling en vergroten de leefruimte van de appartementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer