Ga naar hoofdinhoud

Octagon boomhut op Bali

Het tropisch fusionrestaurant ‘The Octagon’ lijkt te zweven in de natuurlijke omgeving van Grün Resort Uluwatu: een boetiekresort op Bali dat zich richt op de natuur. Kenmerkend is verder de achthoekige vorm die efficiënt en maximaal gebruik maakt van de ruimte en gelijktijdig de ecologische voetafdruk minimaliseert.

Als architect heeft Stilt Studios het gebouw gevormd van een harmonieuze mix van glas, staal en hergebruikt hout waarmee het restaurant een tropisch/industriële verkrijgt. Het gebruik van staal draagt niet alleen bij aan een eigentijdse elegantie maar tevens aan duurzaamheid vanwege de goede recyclebaarheid. Het hergebruikte hout voegt een vleugje volkstaal toe aan de structuur en vermindert gelijktijdig de hoeveelheid benodigd nieuw materiaal.

In lijn met het ethos van Stilt Studios om ‘de impact op de aarde te verlichten’, omvat het project voornamelijk geprefabriceerde bouwelementen en verantwoord geproduceerde materialen, waaronder zoveel mogelijk hout. Het geoptimaliseerde bouwproces minimaliseert afval dankzij prefabricage, bespaart tijd, afval en CO2-uitstoot.

Het gevoel van verbondenheid met de natuur wordt versterkt door grote glazen schuifdeuren, een centraal rond dakraam en strategisch gepositioneerde openingen. Tevens is voorzien in een uitgestrekt terrassysteem dat de bovenste verdieping van de Octagon omringt en 70 vierkante meter buitenruimte overdekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer