Ga naar hoofdinhoud

Amsterdam wil investeren in compleet houten wijk in het Mandelapark

Een wijk met flatgebouwen van 12 meter en één flat van 21 meter, met 700 woningen, goed voor 2100 mensen, een basisschool en andere voorzieningen. Alles gebouwd van hout. Dat wil de gemeente Amsterdam in 2025 gaan realiseren. Het staat in een concept-investeringsnota.

De wijk zou de eerste compleet houten wijk van enige omvang in Nederland zijn. De gemeente wil ernst maken met haar belofte in de Green Deal Houtbouw dat 20 procent van de nieuwbouw in de gemeente biobased moet zijn.
De nieuwe wijk moet komen in het huidige Nelson Mandelapark in Amsterdam-Zuidoost. Over bouw in dit gebied wordt al langere tijd gesteggeld, het park is ook plaats van handeling van het jaarlijkse Kwaku-festival. Een eerder plan voor 1000 woningen, ontworpen door Mecanoo Architecten werd onder protesten van buurtbewoners afgeschoten. Voor de 700 woningen plus voorzieningen is wel draagvlak gevonden. Zeker ook omdat voor woningen, 40 procent sociale huur, 40 procent middenhuur en 20 procent vrije sector, een verdeling gehanteerd zal worden waardoor buurtbewoners meer kans maken.
De verhuur zou in handen komen van coprporatie Eigen Haard. De plannen voor de houten wijk staan in een concept-investeringsnota die ter inzage ligt bij de gemeente, meldt dagblad Het Parool. Dat moet tot een investeringsnota leiden die na de zomer door de Amstrerdamse gemeenteraad wordt vastgesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer